Melyik az a szeszes ital, amelyet eredetileg Írország és Skócia isten háta mögötti vidékein helybeli fogyasztásra szántak, ma pedig világszerte a legkelendőbb itóka? Melyik az az ital, amelynek első párlatai leginkább komisz bundapálinkára emlékeztettek, de mára összetett zamata és aromagazdagsága a legkitűnőbb borokat idézi? Mi más lenne, mint a whisky! A pompás whisky, amelyet olyan varázslatos, néha-néha kimondhatatlan neveken tisztelünk, mint Bruichladdich, Auchroisk vagy Bunnahabhain, hogy rneg ne feledkezzünk természetesen a Glenfarclasról, Bowmore-ról, Dalwhinne-ról, Springbankról sem… A legkitűnőbb skót, ír, amerikai, kanadai – sőt japán és breton – whiskymárkákat ismerteti ez a szép kivitelű kötet. Minden oldalán bemutatjuk egy-egy márka és lepárlóüzeme történetét, valamint az ital aromájának részletes elemzését. Azt szeretnénk, hogy a könyv mind a whiskyrajongókban, mind a tanulni vágyó újoncokban felpezsdítse azt a soha nem szűnő vágyat, hogy megismerjék és főleg megkóstolják a legszebbet, amely a víz, a föld és a tűz nászából született: a whiskyt.